Algemeen

Hier vind je de algemene voorwaarden voor de opleidingen en cursussen:
Algemene Voorwaarden ZoMa Opleidingen (geldig per 1 juli 2021)

De algemene voorwaarden voor de webshop: Algemene voorwaarden Webshop

De privacyverklaring vind je hier: Privacyverklaring

Je ontvangt je inlogcodes twee weken voor aanvang van de eerste lesdag.

De lessen beginnen om 9.30 uur en eindigen om 15.30 uur.

ZoMa Opleidingen heeft haar receptie en administratie in Westervoort (de hoofdlocatie). Dit zijn de contactgegevens:
Sonnedach 1, 6931 JA Westervoort, 085-4000020, info@zoma-opleidingen.nl

Bij ZoMa Opleidingen in Westervoort zijn verschillende lokalen. Met je inloggegevens heb je toegang tot de online omgeving, waar je het lesmateriaal kunt downloaden dat bij die lesdag hoort. In het online rooster zie je in welk lokaal je die dag wordt verwacht. Op de lesdag zelf zie je bij de balie van de office een lessenaar met de diverse lokalen en je hoofddocent.

Op locatie Den Haag heb je altijd les in dezelfde ruimte.

Tijdens de opleiding kan het natuurlijk voorkomen dat je een keer ziek bent. Alleen in echt dringende gevallen (absentie door overmacht) kun je lessen inhalen. We zoeken dan altijd in overleg naar een passende oplossing om die dag op een later moment- wellicht in een andere groep- in te halen.

Vervoer

Ja, zowel de locatie Westervoort als Voorburg (Den Haag) zijn uitstekend bereikbaar met trein en bus. Vanaf NS-station Westervoort loop je in ca. 10 minuten naar ZoMa Opleidingen. In Voorburg is het ca. 1 minuut lopen vanaf NS-station Den Haag-Laan van NOI.

Plan je route op https://9292.nl/

Bij onze locatie in Westervoort kun je voor de deur gratis parkeren. In Voorburg is op 5 minuten loopafstand de mogelijkheid om gratis te parkeren.

Lunches

Wanneer je een speciaal dieet volgt, adviseren we je om je eigen lunch mee te nemen. Wij kunnen niet garanderen dat er bv. geen gluten in de producten zullen zitten, omdat er in onze keuken ook andere producten worden bereid. De lunches zijn uitgebreid en bestaan uit soep, broodjes, 2 soorten salade, een sapje en verschillende soorten los beleg.

De lunchtijden verschillen per groep. Meestal wordt er tussen 12 uur en half 1 geluncht. De lunchtijd is ca. 45 minuten.

De lunches zijn een extraatje die je bij de opleiding krijgt. Wanneer je geen gebruik maakt van onze lunches, bijvoorbeeld vanwege een dieet of andere wensen, dan kun je je eigen lunch meebrengen. Er wordt geen financiële vergoeding gegeven.

Kosten

De kosten voor de gehele opleiding tot Holistisch Therapeut € 3.850. Dat is inclusief alle lesmateriaal zoals syllabi, meditaties, visualisaties, diplomering, toetsen, lunches en versnaperingen en inclusief de Reiki Master (Reiki 3a). Je hebt Reiki 1 en 2 nodig voor de opleiding. Reiki 1 kost 180 euro en dien je voor de opleiding te hebben behaald. Reiki 2 kost 250 euro en dien je vóór de derde les van de opleiding tot Holistisch Therapeut te hebben behaald. Indien je al de Reiki Master hebt, krijg je korting op de opleiding. Je mag de Reiki Masterdag wel bijwonen. Dat is dan een cadeautje van ZoMa.

Let op: per 1 januari 2022 geldt een tariefsverhoging. De kosten voor de opleiding zijn vanaf dan € 3.995. Dit houdt in:
– Je betaalt het ‘oude’ tarief wanneer je je nu inschrijft voor een opleiding die start in 2022
– Je betaalt het nieuwe tarief wanneer je je ná 31 december 2021 inschrijft

De opleiding tot holistisch therapeut kan je ook in 22 termijnen a €177,50 (prijs per 1 januari 2021, incl. administratiekosten voor de termijnbetaling) betalen. Ieder ander voorstel is eventueel bespreekbaar. Neem daarvoor wel contact op met ons secretariaat via info@zoma-opleidingen.nl. De eerste betaling ontvangen we graag een maand voor de start van je eerste lesdag. Wij incasseren niet. Wat je het beste kunt doen is zelf een betaalopdracht bij je bank instellen voor 22 termijnen, 1 keer per maand op de 25ste van de maand ten behoeve van ZoMa Opleidingen o.v.v. van het factuurnummer.

Mooi meegenomen: je mag de kosten voor de opleiding als aftrekpost opvoeren in je aangifte inkomstenbelasting. Dat betekent dat je, afhankelijk van je inkomen, tot 50% van de kosten van de opleiding terug kunt krijgen! Kijk op deze pagina voor meer informatie: Aftrekposten belastingdienst. Voor info over deze regeling: check de site van de belastingdienst of neem contact op met de belastingdienst. Zij kunnen je hier alles over vertellen.

Als je al Reiki Master bent, krijg je 500 euro korting op de Opleiding tot Holistisch Therapeut. Je bent immers al ingewijd. Wel mag je de inwijdingsdag samen met je medestudenten nog een keer meemaken. Cadeautje van ZoMa!

Opleiding tot Holistisch therapeut

De toelatingseisen zijn als volgt: je hebt minimaal een mavo-diploma én een Reiki -certificaat vóór de start van de opleiding. Reiki 2 dien je vóór aanvang van module 3 te hebben gedaan. Op het aanmeldingsformulier van de opleiding tot Holistisch Therapeut kun je de data voor Reiki 1 & Reiki 2 invullen. Reiki 1 volg je in één dag en een terugkommoment van een paar uurtjes. Dit red je dus nog makkelijk vóór de start van de opleiding.

Ja, tussen de start van de Reiki 2 cursus en het behalen van je Reiki-certificaat moet minimaal drie weken zitten.

Nee, dat is niet nodig, al is het 20 jaar geleden. Reiki energie stroomt altijd. Heb je het lange tijd niet gebruikt dan is het wel fijn om het voor je opleiding weer lekker te oefenen. Je bent natuurlijk welkom om toch ook de Reiki 1 en 2 nog bij ons te volgen als dat prettiger voor je voelt. Je mag dit uiteraard ook even overleggen met het secretariaat.

Trainers

Een Reiki inwijding is zeer bijzonder en kan alleen maar door vakkundige Reiki Masters worden gedaan. Alle trainers bij ZoMa zijn gecertificeerde vakkundige Reiki Masters. Ze hebben daarnaast ook allemaal een diploma als Holistisch Therapeut en Reiki Trainer.

Je krijgt in de 2 jarige opleiding tot Holistisch Therapeut één vaste hoofddocent. Deze docent krijg je de volledige twee jaar, zodat er erg veel persoonlijke aandacht is en de docent ook precies je ontwikkeling kan zien en je hierin uitstekend kan begeleiden.

Vrijstellingen

Nee, we geven geen vrijstelling, omdat we juist iedereen op maat willen kunnen uitdagen. Doordat de groepen maar uit 12 personen bestaan, kunnen we iedereen voorzien in zijn of haar behoefte. Dus stel je hebt al veel ervaring met chakra’s opgedaan en iemand anders in de groep ook, dan zetten we juist jullie bij elkaar en krijgen jullie een uitdagendere opdracht, zodat iedereen op zijn of haar niveau instroomt en uitgedaagd wordt.

Accreditatie / studiepunten / beroepsverenigingen

Wij hebben onze opleidingen laten accrediteren door de KTNO. Dit is een onafhankelijk accreditatie organisatie. Voor meer info: https://ktno.nl/zorgverleners. Daarnaast wordt er binnen de opleiding ook getoetst met als doel je volledig in jou kracht te laten staan. Zo kun je echt een authentieke therapeut worden, met al jouw mooie talenten die je verder hebt ontwikkeld.

De volledige opleiding is 61 ECTS.

Je hebt na je studie 2 mogelijkheden: je kunt je aansluiten bij de branchevereniging NIBIG. Zij regelen de beroepsaansprakelijkheid en de WkkgZ (de klachtenregeling). Je kunt je ook bij een beroepsvereniging aansluiten, wanneer je bijvoorbeeld je behandelingen wilt laten vergoeden door de ziekteverzekeringen. Dit kan in ieder geval bij de CAT Collectief https://catcollectief.nl/, BATC https://batc.nl/, NIBIG https://nibig.nl/therapeuten/nibig-online/

Ja, als je naast de opleiding tot Holistisch Therapeut ook een diploma voor Medische Basiskennis hebt behaald. Je kunt je dan aansluiten bij diverse beroepsverenigingen. Natuurlijk is het wel elk jaar weer afhankelijk wat de zorgverzekeraars besluiten. Het beste kun je informeren bij de bovenstaande beroepsverenigingen hoe de regelingen per zorgverzekering (vanuit de aanvullende verzekering) zijn en wat de hoogte is van de zorgvergoeding.

In het eerste jaar besteed je 60 uur aan zelfstudie en in het tweede jaar 65 uur. Zelfstudie bestaat o.a. uit het toepassen en integreren van de aangereikte stof in de lessen in de praktijk en het maken van verslagen. Daarnaast mag je de verplichte boeken lezen en eventueel de aanbevolen.

Benodigdheden opleiding / boeken

ZoMa Opleidingen heeft een eigen webshop waarin alle producten verkocht worden die je nodig hebt als Holistisch Therapeut, en die in de lessen worden gebruikt. Ook kun je in de webshop hele leuk cadeautjes vinden: ZoMa Webshop

Wij hebben een online bibliotheek, waar al veel boeken instaan. Wij raden je aan zoveel mogelijk boeken via de bibliotheek te lenen, zo jaag je jezelf ook niet op kosten. Wil je toch een boek aanschaffen? Dat kan. Bij Merlijn boekhandel kun je de meeste boeken online bestellen en met de code ZOMA01 krijg je 5% korting en vanaf € 50.- gratis verzending.

De boeken ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’ van Marjolein Berendsen zijn rechtstreeks verkrijgbaar via de webshop van ZoMa Opleidingen. Wanneer je de boeken zelf bij ZoMa in Westervoort ophaalt, betaal je geen verzendkosten.

Verdieping naast / na opleiding

ZoMa biedt een aantal online cursussen aan waarbij je jezelf nog verder kunt ontwikkelen. Op deze pagina zie je alle verschillende online cursussen die we bieden: Holistisch voeden, Rust in je hoofd, Leven vanuit je ware essentie, Hooggevoeligheid als Kracht, Van Burn-out naar balans, Holistisch opvoeden,  Spiritueel ontwaken en Holistisch leven in de praktijk: https://www.zoma-opleidingen.com/online-cursussen/

Je hebt onbeperkt toegang tot de online cursussen.

Als je je als Holistisch Therapeut verder wilt ontwikkelen, dan kun je een specialisatiejaar bij ZoMa Opleidingen volgen. Dit zijn 3 derde jaren. Je kunt kiezen uit Reiki Trainer, Holistisch Energetisch Therapeut en Holistisch Coach.

Webshop

Je kunt ervoor kiezen je bestelling op te halen. Dat kan bij Ruben Robijn, Stenograaf 1 A 6921 EX in Duiven. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09:00-17:00. En elke eerste zaterdag van de maand van 10:00-16:00.

De verzendkosten bedragen € 6,95. Vanaf een bestelling van €100 zijn de verzendkosten gratis.

Het artikel mag binnen 14 dagen na ontvangst retour worden gezonden, mits ongebruikt en onbeschadigd. Goederen kunnen afwijken van foto’s qua maat, uitvoering en/of kleur. Edelstenen en mineralen zijn natuurproducten, elk stuk is uniek.

Je kunt een bestelling retourneren naar Ruben Robijn, Stenograaf 1 A 6921 EX in Duiven.

De zending wordt gemiddeld na 2-3 dagen geleverd.

Je krijgt altijd een bevestiging van je bestelling via de mail.

Bij ZoMa Webshop B.V. kun je veilig online betalen. Betalingen gaan via Mollie payment. Je wordt automatisch doorgeleid naar een beveiligde betalingsomgeving van Mollie en de betaling vindt dan via iDeal plaats.

In de meeste gevallen binnen drie weken. I.v.m. de coronamaatregelen in de landen waarmee wij zaken doen kan het zijn dat een product tijdelijk niet leverbaar is. Is een product langere tijd niet leverbaar,  dan zorgen wij voor een alternatief.

Er is een vriendinnenpakket beschikbaar in de webshop. Een Reiki 1 cursus zou bijvoorbeeld ook kunnen.

Feedback

Wij staan met liefde open voor feedback. Heb je opmerkingen, tips of advies? Stuur ons dan een e-mail op feedback@zoma-opleidingen.nl. Je input wordt enorm gewaardeerd!